Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chrudim 2009

27. 9. 2009

 

Lidé mají rádi tak nějak rádiObrazek okamžik, který se nechá pojmenovat – „TEĎ“. A tak jako svého času slavný Antonio Samaranch zahajoval a posléze zase ukončoval olympijské hry oním okřídleným „…a tímto považuji olympijské hry za zahájené (ukončené)…“, obdobně jiný slavný muž v jiném oboru a jiném regionu (výborný kaktusář Pavel Pavlíček v české kotlině) lehce oficielně zahajuje a ukončuje kaktusovou a sukulentní sezónu. Takže ono „teď“ zaznělo právě dnes v neděli 27.9. na závěr chrudimské kaktusové pouti zvané Zavírání sezóny. Přestože Obrazeknám počasí stále přeje teplotami a slunečním svitem v tomto období nebývalým, od teď už máme „po sezóně“.

Byli jsme tam. Naše sekce byla vidět i slyšet. Jak na pátečním večeru v prostředí kaktusové přesilovky, tak i na sobotní burze, kde už sukulenty tak trochu válcovaly „ostatní“ kaktusy. Ministánek s ročenkou (a už klasickými žlutými vizitkami SPS) průběžně lákal nové sukulentůchtivé zájemce i „staré“ členy naší sekce. A tak jsme se kromě starých známých osobně potkávali s lidmi, se kterými jsme si do té doby třeba jen mailovali, nebo přišli zájemci o Obrazekčlenství s perfektně připravenou obálkou s údaji i členským příspěvkem  anebo jsme odchytávali lidičky, kteří nikdy o sekci neslyšeli, ale myšlenka spojit se s ostatními sukulentáři je evidentně „oslovila“. Jenom informace na okraj – po letošní Chrudimi je nás, organizovaných sukulentářů, skoro o dvacet víc.

Ještě, co bylo na té letošní burze k vidění a koupení. Dvěma slovy – super sukulenty. Pro každého něco. V podstatě nebylo možné, aby si každý nenašel kytky pro něj narostlé. Vzácnosti i klasika (ale to se v posledních letech značně posouvá), ale také překvapení a zjevení. Není to jen česká burza, je to minimálně největší středoevropská burza a dost možná, že největší evropská. Ale nemám rád označení „nej“, to už je lepší to „teď“. A upřímně: to letošní „teď“ bylo velmi povedené a bylo nám přítomným spolu dohromady (a třeba navzdory starostem a současné ekonomické a politické krizi) tuze dobře.

Jirka Maule

 Obrazek

Obrazek

 Fotografie:

Obrazek

1. Posezení u Pavlíčků

2. Skleníky - prodejní i sbírkový

3. V této budově probíhá burza

4. Burza

5. Do posledního místa využitá chodba k toaletám

6. Prodej rostlin

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář