Jdi na obsah Jdi na menu
 


SUKULENTY Z AFRICKÉHO ROHU

27. 4. 2017
 
Vážení čtenáři a ti, kterým to ještě, nebo už, musí číst někdo jiný. Přednášet na Setkání přátel sukulentů ve Skochovicích se stalo prestižní záležitostí. To organizátory sice těší, ale substrát si za to nekoupí. Přináší jim to mnoho starostí, protože jsou povah beránčích a odmítat mnohdy i erudované a slavné žadatele jim působí bolest na duši. Poslední, kdo se do programu vtiskl, je známý propagátor aloí, adrenalinový cestovatel a udatný chodec Roman Štarha. Jak se mu to povedlo? Jednak publikoval pěknou knihu o svém oblíbeném sukulentním rodě, což se počítá, druhak zaujal na březnovém sympoziu nejen obsahem přednášky, ale i její pregnantní, akurátní a zřetelnou prezentací a třeťak (je-li takové slovo) nadchl nabídnutým tématem (viz nadpis).
Jeden ze skochovických organizátorů se domnívá, že půjde o pěstování v květináčích z masivních rohů buvola kaferského Syncerus caffer, či jiných kopytníků.
 

roh1.jpg

Při výběru květináče je třeba brát zřetel na rozdílné potřeby rostlin.

 

Ten druhý si myslí, že pan Štarha zaduje na roh několik písní rodné Moravy doprovázen pány Chvastkem (cimbál a dydžeryda) a Barčákem (vozembouch a citera). Nikoho z nich nenapadlo, že by mohlo jít o resumé tragického ukončení činnosti tučnějších funkcionářů Revolučního Odborového Hnutí Středoafrické republiky za vlády Jeana-Bébela Bokassy a tak přednášku Romana Štarhy společně do programu zařadili, přestože nebylo kam. On se má totiž v létě ve Skochovicích kopat nový vodovod a je možné, že někteří prezentátoři zahučí do příkopu a do sálu nedorazí.

 
roh2.jpg
Dlouhé rohy přímorožce vyzývají k pěstování hlubokokořenící welwitschie.
 
Pro vás je to další vynikající zpráva a tak si dobře naplánujte prázdniny, ať se všichni 19. 8. sejdeme malý kousíček jižně od Prahy. Vždyť co s vnoučaty v Řecku, paní Smržová, když se můžou parádně vyřádit v hasičárně, na hřišti a ve výkopech skochovických.
 

Za přípravný výbor Emerson, nový Public Relations tajemník

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář