Jdi na obsah Jdi na menu
 


SKOCHOVICE JUBILEJNÍ

16. 8. 2019

 

Tuhle jsem se komusi zmínil, že letos bude už jubilejní Setkání přátel sukulentů ve Skochovicích. A on suše odvětil: „No jo, po desáté!“ No tak to ještě ne, ale po páté je to taky trochu kulaté. A taky to ukazuje, že pravověrní sukulentáři si už léto vůbec bez této středočeské akce nedovedou představit. Letos to vyšlo tak, že o stejném víkendu se koná i rakovnická výstava a rakovničtí se na nás proto zlobí. Ale termíny nerostou na stromech a poslední prázdninová sobota je prostě jen jedna.

Pokud chcete ve skochovické požární zbrojnici v sobotu 31. srpna prodat nějaké ty přebytky, sál vám otevřeme v 7 hodin ráno.
Pokud přijedete na lehko s úmyslem naopak si něco odvézt, v 8 se můžete nahrnout.
Jestli vás zajímají toliko přednášky, vězte, že fanfáry zazní něco po 9. hodině, protože jako vždy čekáme, až od vlaku dorazí poslední opozdilci – nechceme, aby se nám přerazili na schodech.
Až tradiční moderátor odtajní, komu všemu je letošní setkání věnováno, pozve před plátno hosta z Nizozemska a suitu jeho tlumočníků. Ano, my ve Skochovicích nejsme nějací kaktusáři z Libně a s jedním překladatelem se nespokojíme! Přednáška se jmenuje asi Úvod do nádherného světa jihoafrických pryšců – v holandštině nejsem příliš kovaný.
Kdo přijde na řadu po Rikusovi van Veldhuisenovi, nevím. Chlapáci Bořek Prokeš a Roman Štarha se dohodnou až na místě. Možná do toho bude mít co mluvit vnučka prvního a dcerky druhého. Takže Madagaskar od deseti ke třem, nebo Etiopské květinky.
 
 11.jpg
 
Co se týče filmové produkce režiséra Jiřího Hadamovského, jednáme o právech na Zlatým trichocaulonem 2015 oceněný snímek Cestou necestou 1.
I letos bude sálem nenápadně brouzdat naše předsedkyně Radka Matulová a detailně hodnotit každou rostlinku, aby někdy odpoledne vyhlásila tu nejkrásnější. Takže krom rostlin na prodej a do tomboly neváhejte přivézt i nějakou svoji favoritku vyloženě do téhle soutěže. Že se to vyplatí, vám potvrdí loňský výherce Josef Soukup.
O patro níž budou brousit mnozí jiní. U okénka, z kterého vykukuje oblíbená paní Malířová, uhasíte i letos žízeň a zaženete hlad, takže z domova si řízek vozit určitě nemusíte.
Jak jsem zmínil, i letos bude tombola. Tedy pokud do ní něco přivezete. Rok co rok tady zmiňuju, že to nemusí být jen rostliny. Marně. Staré pendlovky, obraz s jelenem u železniční trati, orchestrion, či jiné nezbytnosti chalupářů zatím nikdo nepřivezl. Tak letos?
Pro nováčky: Skochovice u Vraného nad Vltavou, Vltavská 324.
Vlak z Prahy hlavního nádraží vyjíždí v 7,25 (směr Dobříš) a kdo zaspí – v 8,25 (směr Čerčany).
 
Ota Melichar
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář