Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neplánovaná 'profesionální' tradice ve Skochovicích?

27. 1. 2017

 

V prvním ročníku Setkání přátel sukulentů ve Skochovicích přednášela o sukulentních muškátech kurátorka Botanické zahrady v Troji, paní RNDr. Eva Smržová.
Loni nás poctil povídáním o pořádcích a nepořádcích ve světě rostlin další profesionální botanik, pan Ing. Pavel Hanáček, Ph.D. z Mendelovy  univerzity v Brně.
A letos? V minulém příspěvku jsem se zmiňoval o touze pořadatelů po cykasovité přednášce. Naše příznivkyně a zároveň členka Eva Smržová oslovila svého kolegu, slovutného cestovatele a spisovatele RNDr. Vlastíka/Vlastimila Rybku a ten výzvu přijal. (Tedy pokud zrovna nebude na cestách. Doufejme tedy, že jeho srpnová výprava bude jen 7 km za jižní okraj Prahy - do letního centra sukulentizmu - do Skochovic.)
 

Utěšená sbírka cykasů v BZ Kirstenbocsh - JAR

Utěšená sbírka cykasů v BZ Kirstenbosch - JAR

 
Také už se rýsuje další možná přednáška, či spíše minipřednáška - “Zakládání welwitschových luk u nás”. Šokující tématika? Asi ano. Vhodná do Skochovic? Určitě! (Pochybovače ujišťuji, že nejde o plané žertování. Z matematického pohledu jde přece o nejoblíbenělší sukulentní druh u nás...)
 
Ota Melichar
 
P.s. Aby se naše Skochovice nepletly například se Skochovicemi u Nového Bydžova, místní referendum by mohlo prosadit nový, přiléhavý název Dužnaté Skochovice, případně Sukulentní Skochovice, Tučné Skochovice atd. atd. Pokud by se podařilo datum referenda sladit s datem naší akce, bylo by vyhráno. Další návrhy pište zde dolů do příspěvků.
 

Po uzávěrce: Je tu jedna horká novinka. Skochovice budou letos o týden dříve, tedy předposlední srpnovou sobotu. Takže už nemusíme čekat zas až tak dlouho, jen do 19. 8. 2017.

 

Z bulváru - Skochovický pořadatel Tomáš Malíř se zamiloval. Do Jihoafrické republiky. Co na to asi říká paní Malířová?

Z bulváru - Skochovický pořadatel Tomáš Malíř se zamiloval. Do Jihoafrické republiky. Co na to asi říká paní Malířová?