Jdi na obsah Jdi na menu
 


Historie SPS v období 1986 - 1989

 

Pro toto období založení a prvních dvou let existence naší sekce se nám doposud nepodařilo nalézt žádné dochované publikovatelné dokumenty. Pátrání stále pokračují, ale naděje na nalezení pozvánek a programů důležitých akcí a jednání, případně i zápisů z těchto jednání, pomalu klesá. Snažíme se nalézt hlavně cokoliv kolem zakládající schůze SPS v Dobřínsku u Moravského Krumlova 14. 6. 1986 a řádné ustavující schůze s volbou předsedy SPS 2. 9. 1989 v Brně.
Uvítáme proto jakékoliv archiválie SPS z této doby, které určitě existovaly, ale zřejmě se časem někde poztrácely. Pokud někdo něco má, prosím ozvěte se na mail někoho z členů výboru nebo na základní komunikační mail sps.sukulenty@seznam.cz. Předem velmi děkujeme!
Je to trochu smutné, že stačí jen necelých třicet let a nedávná historie se propadá do zapomnění. Pokud se nepodaří nalézt žádné dobové dokumenty, pokusíme se tyto historické okamžiky zaznamenat aspoň jako vzpomínkový článek některého z tzv. "otců zakladatelů", účastníků těchto jednání.