Jdi na obsah Jdi na menu
 


Změna výše členského příspěvku SPS a zahájení jeho placení na rok 2011

 

Jak už jsme naznačili v Oběžníku 01/2010, zvýšené nároky na zajištění výroby našich stávajících tiskovin v rozsahu jedna ročenka a jeden speciál ročně znamenají nepopulární, leč nutné opatření. Můžeme se samozřejmě vrátit k původnímu modelu, tj. dvě útlé ročenky ročně bez speciálu, ale jen náklady na dvojitou distribuci takových ročenek představují okamžitě náklad 40Kč za rok na jednoho člena.
 
Probrali jsme tuto věc ve výboru SPS a i několik reakcí členů nás ujistilo v tom, že pokud udržíme rozsah, kvalitu a vlastně i počet zmíněných dvou tiskovin SPS za rok, je zvýšení členského příspěvku o 50% únosné. Tím, že nepřišel vlastně od nikoho jednoznačný nesouhlas s avizovaným navýšením, bereme tedy tuto zásadní věc za vyřešenou a s platností od roku 2011 stanovujeme výši členského poplatku SPS na: 150Kč/rok pro ČR a na 6Euro/rok pro SR a ostatní evropské země.
 
Protože už se samovolně spustilo placení na příští rok a máme už 12 dopředu platících členů, zahajujeme tímto: placení členských příspěvků SPS pro rok 2011.
 
Veškeré další informace, čísla účtů a způsoby placení zůstávají stejné jako v roce 2010. Tím, že pro letošní rok mají všichni členi řádně zaplaceno (až na posledních cca 25 členů, kteří již pravděpodobně své členství v naší sekci neobnoví), nenastane evidenční zmatek, za který rok je příspěvek určen.
Závěrem jen malé upřesnění – doufáme, že tímto zvýšením členského příspěvku nezanikne praxe významné části členů a to podpory Sekce pěstitelů sukulentů malým sponzorským darem. Bez těchto velkorysých a početných sponzorů by SPS do dnešních časů vůbec nevydržela. Dopředu děkujeme.

 

Pro SPS Jirka Maule

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Členské příspěvky

(M. Kubík, 25. 2. 2011 13:27)

Loni jsem platil 200 Kč, letos píšete, že jste to zvýšili na 150 Kč. Nějak tomu nerozumím.
Taky, heršvec, by neškodilo uvést adresu majitele účtu někde...

Re: Členské příspěvky

(Milan Hammerbauer, 22. 2. 2013 10:22)

Ani já nevím,na jakou adresu mám poslat členský příspěvek.Poraďte co mám napsat na složenku za adresu.

Placení členského příspěvku

(Jirka Maule, 25. 2. 2011 20:02)

Dobrý den pane Kubík.
Je trochu škoda, že mi nepíšete rovnou na můj SPS mail, ale budiž, odpovím zde. Podle mých záznamů (přeposlaný výpis od pokladníka) jste v únoru 2010 platil 100Kč. To byla výše členského pro rok 2010. Pokud byste zaplatil 200Kč (o čemž nemám relevantní záznam), brali bychom to jako sponzorský dar. Nikde ve své mailové komunikaci jsem od Vás oněch 200Kč nepožadoval. Tak tomu teď nerozumím já.
K té adrese majitele účtu - obecně máte pravdu, pro posílání platby složenkou z pošty je třeba nějakou adresu uvést. Když jsme převzali řízení SPS, zjistili jsme, že adresa SPS je na minulého (již několik let mrtvého) pokladníka p. Sokola a nikomu to nevadilo. Napravili jsme to dost pracnou aktualizací na adresu současného pokladníka p.Ullmanna, který se nám ale vzápětí opět přestěhoval...Už jsme neměli sílu to opravovat znovu. Ale nějakou tu adresu SPS (která je ovšem ryze formální, když uvádíte správné číslo účtu) někam na web uvedeme. Ono by to vlastně mohlo mít význam v případě nedoručitelnost platby na účet (např. neexistujícího čísla) a pak by se pošta snažila ty peníze doručit na adresu ze složenky.