Jdi na obsah Jdi na menu
 


SPS na letošním Zavírání sezóny v Chrudimi

28. 9. 2010

 

Tak jsme se nakonec všichni dočkali. Říkává se, že trpělivost růže přináší, nám organizovaným sukulentářům tato ctnost konečně přinesla dlouho avizované, slibované, různě zkomplikované až zašmodrchané letošní tiskoviny naší sekce – Ročenku i první Speciál. Trvalo to sice dlouho, ale nakonec tím, že to klaplo právě na Chrudim, mělo to zase svoje nečekaná pozitiva. Sice do poslední chvíle to bylo napínavé, když už to tiskárna stihla včas, mohly být problémy s vyzvedáváním těžkých balíků, ale nakonec jsme v sobotu dopoledne v průběhu slavné chrudimské burzy rozdávali a distribuovali.

Chtěl bych poděkovat novému distributorovi Michalovi Rejzkovi, který obětavě balíky v tiskárně vyzvedl, na burzu přivezl a nakonec i s mojí pomocí distribuoval. Nyní bude hlavně na něm, jak rychle doputují obálky k jednotlivým členům. Vzhledem k tomuto zkrácenému týdnu to odhaduji spíše na příští týden. Při této příležitosti připomínám všem členům – POKUD NĚKDO Z VÁS ZMĚNIL SVOJI ADRESU, DEJTE TO URYCHLENĚ JEDNATELI NA VĚDOMÍ!!! Poštovné je už tak poměrně vysoké a ještě jej navyšovat přeposíláním na druhý pokus by bylo opravdu plýtvání skromnými prostředky sekce.

Mohu vám přiznat, že po jisté redakční krizi plynoucí z dokončování obou tiskovin přišlo právě tady v Chrudimi jisté zadostiučinění. Ročenka ve stejném rozsahu jako loni, již pravidelný oběžník a jako bonus první sukulentní Speciál SPS o madagaskarských euforbiích od Radky Matulové a Jany Michálkové. Všechny to příjemně překvapilo a při letmém prohlédnutí sešítků bylo slyšet spokojené mručení a slova chvály.

Původně neplánované načasování na chrudimskou pouť způsobilo zajímavý úsporný efekt – ušetřili jsme velký peníz za poštovné (a mohli jsme ušetřit ještě víc, kdyby si tiskoviny vyzvedli úplně všichni členové SPS, kteří byli na burze). Podařilo se osobně obsloužit 67 členů z České republiky, jednoho zahraničního a předat balík ročenek a speciálů pro Slovenskou republiku, kde na místě proběhla další redistribuce pro jednotlivá sukulentní centra na Slovensku. Úhrnem skoro 150 párů tiskovin (krát skoro 20Kč by to bylo hnedle 3000Kč).

Dalším efektem oné osobní distribuce bylo i vybírání členských příspěvků v hotovosti, někomu to tak prostě vyhovuje nejvíc. Největší mojí radostí byl ale další přírůstek nových i staronových členů. Přihlásilo se 14 nových členů (mezi nimi pěstitelské osobnosti jako P. Heřtus, I. Žídek, J. Hons a další), mezi nejcenější přírůstky patří předseda naší zastřešující společnosti – SČSPKS Jaroslav Vích a druhý zahraniční člen – Cok Grootscholten z Holandska. Pravda, několik sukulentářů (byť někteří již s SPS spolupracují) stále se vstupem do sekce váhá.

Výsledkem oněch asi 3 hodin aktivity SPS na chrudimské burze je nárůst členů na 279 platících členů. Snad se do konce roku podaří dohnat deficit členů z loňského roku a naplnit tak poněkud zchudlou pokladnu SPS po uhrazení letošních nákladů spojených právě s oběma tiskovinami.

Jediná nesplněná i když plánovaná akce v Chrudimi neproběhla – nepodařilo se sehnat většinu výboru SPS pro výborovou schůzi. Někdo chyběl, někdo spěchal a tak nezbude než věci neodkladné pořešit nějak dálkově konferenčně.

Jirka Maule

P.S. Pokud se někdo z vás v nejbližších týdnech ročenky a speciálu nedočká (někde se asi bude osobně rozdávat na nejbližší schůzi kaktusářských klubů ), překontrolujte si, zda máte letos zaplacené členství (buď na bankovním výpisu, platíte- li převodem, nebo na útržku složenky).  Podle evidence platičů tak jistá část loňských členů neučinila.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář