Jdi na obsah Jdi na menu
 


Setkání výboru SPS

28. 9. 2009

 

Jak možná už víte, členové výboru SPS pocházejí z různých končin naší republiky a dokonce až ze Slovenska. Je asi pochopitelné, že setkávání výboru v nějakých pravidelných termínech je složitá záležitost, naštěstí v době propojení celého světa internetovou sítí se fyzická přítomnost dá nahradit virtuální, takže několik společných diskuzí a porad už několikrát Obrazekproběhlo. Zamykání sezóny v Chrudimi, kam se sjíždí velké množství tuzemských i zahraničních pěstitelů, bylo unikátní možností k společnému setkání většiny členů výboru a projednání záležitostí, které měl každý na srdci. Povedlo se, sešli jsme se a mohlo se probrat problém po problému s možností bezprostřední reakce ostatních.

V první řadě to bylo seznámení s aktuálním stavem členské základny, který je nad očekávání dobrý. Vzhledem k pilné práci předsedy, místopředsedů a dalších členů výboru sekce se během nejrůznějších regionálních akcí v Čechách, na Moravě i Slovensku podařilo navýšit počet platících členů dvakrát – ze 135 na 272 a ve finiši při Zamykání sezóny o dalších dvacet členů. Při troše snahy a štěstí můžeme do konce roku překonat historické maximum počtu platících členů SPS – magické číslo 313. Vám všem, kteří jste nelitovali stokoruny členského poplatku, či dokonce přidali i sponzorský dar navíc, moc děkujeme, moc si toho vážíme a snad nezklameme vaší důvěru v životaschopnost našeho sdružení.

Ne vše šlo do této chvíle snadno, oproti očekávání je sukulentní fórum stále teprve v plenkách a rozbíhá se jen velmi opatrně, mírné problémy nastaly i ohledně letošního speciálu, když se muselo narychlo hledat jiné, přesto snad dostatečně atraktivní téma. Došlo také k informování o stavu spolkového konta, o výměně podpisových vzorů a způsobu koordinace českého a slovenského účtu. Velkou pochvalu dostal nepřítomný webmaster za pečlivé a trpělivé vedení našeho webu a odstartování sukulentního fóra. Poděkování patří i členům SPS, kteří nezištně přispěli do ročenky či na web buď článkem, nebo fotografiemi do fotogalerie sukulentů. Výbor odsouhlasil možnost zveřejnění odkazů na osobní stránky členů SPS, kteří na svých zavedených stránkách, zaměřených hlavně na pěstování sukulentů, mají již nějakou dobu funkční odkaz na stránky SPS a pomohli tím navýšit sledovanost rozbíhajících se stránek. Důležitým bodem bylo i předběžné plánování hlavního sympozia SPS na Slovensku v příštím roce, při zachování možnosti uspořádat další menší regionální setkání v Čechách i na Moravě. O všech akcích, které můžete i sami iniciovat, budete informováni v dostatečném předstihu na společném webu.

Určitě se nedá vyjmenovat vše, o čem se na výborovém „pikniku v trávě“ jednalo. Naší největší starostí a přáním je nyní překonání dosavadní pasivity členské základny, protože naše další činnost by měla být společným dílem nás všech, kdy každý může přispět podle všech možností (článečky, fotky na web a do spolkových periodik, pomoc při organizování společných akcí, aktivní účast na sukulentním fóru). Rozběhnutí činnosti bylo dosud hlavně na členech výboru a snad se nám to podařilo splnit se ctí. Nyní přichází čas, kdy byste i vy měli  dobrovolně pomoci sekci s jejím dalším fungováním. Jen tak má Sekce pěstitelů sukulentů budoucnost.

Radka Matulová

 

Zleva vzadu sedící výboráci: Radka Matulová, Jirka Maule, Janka Michálková, Míra Valachovič, Jarda Ullmann, Áda Tomandl

Vpředu: Kuba Jilemický

Za objektivem: Jirka Hadamovský

 

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář