Jdi na obsah Jdi na menu
 


Schůze výboru SPS - březen 2010

28. 3. 2010

 

Sympozium Spolku kaktusářů aObrazek sukulentářů Praha by se dalo počítat za takové malé otevření sezóny. Scházejí se zde pěstitelé z celé naší republiky, nechybějí ani návštěvy ze Slovenska a Polska. Dají se zde nakoupit zajímavé sukulentní rostliny, potkáte spoustu známých. Tradičně si lze poslechnout několik kvalitních přednášek na téma kaktusy a nezapomíná se ani na sukulentáře. Letos to byla moc zajímavá přednáška o nedávném botanickém výletu do Somálska, kterou přednesl Giuseppe Orlando, Ital, žijící dnes na ostrově Tenerife. Ale to je vedlejší. Pro SPS bylo důležité, že se zde sešla většina členů výboru, aby projednala aktuální problémy a úkoly sekce.

ObrazekJednalo se o současném stavu členské základny (letos platících členů je zatím v ČR i SR stále překvapivě málo), o problémech proběhnuté akce semen, o chystaném letošním hlavním setkání členů a přátel SPS v Piešťanech. Proběhly úvahy o opakování loňské komorní akce v Plzni a o uvažovaném velkém výročním setkání k 25 letům SPS v roce 2011. Výbor posílil nový člen – Michal Rejzek, který bude mít zatím na starosti distribuci periodik. Finišují konečné přípravy slibovaného Speciálu, který bude na téma madagaskarských euforbií a probíhají taktéž přípravy letošníObrazek ročenky, která letos bude podle příslibů velmi pestrá a zajímavá. Proběhla diskuse o potřebě novelizace členských stanov a o připravované spolupráci se sousední německou sukulentářskou organizací (FGAS).

Jak vidíte, práce má výbor víc než dost, ale snad se nám povede vše dobře zorganizovat pro další existenci sekce i zlepšení její činnosti v budoucnu. Škoda jen, že se nám zatím nepodařilo dostatečně probudit aktivitu řadových členů (účast na fóru a webu SPS, více regionálních setkání – jediné vloni proběhlo v Českých Budějovicích). Ale stále zatím zůstáváme optimisty, že se začne sukulentům i sukulentářům blýskat na lepší časy.

Radka Matulová a Jirka Maule

Fotografie:

1. Rekonstruované zázemí přednáškového sálu v ulici Zenklova v Praze

2. + 3. Jednání výboru SPS

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář