Jdi na obsah Jdi na menu
 


Report o rekordu

24. 11. 2009

 

Není to zase až tak historicky dávno, kdy jsem vyzýval staré i nové členy SPS, aby podpořili nově zvolený výbor sekce tím, že posílí naše zesláblé sukulentní organizované řady. Přestože přes léto mají všichni sukulentáři jiné věci na práci, než se někam hlásit nebo vstupovat, podařilo se spustit malou lavinu mailů a přihlášek. Napomohly k tomu určitě i tyto stránky, aktivita některých členů výboru SPS a v závěru prázdnin hlavně existence a úroveň naší nové ročenky. Prostě členů přibývalo a přibývalo.

Když se na toto období dívám zpětně, připadá mi až legrační, jak jsem ve svých plánech postupně zvedal laťku počtu členů, který by byl už konečně „uspokojivý“. Prvním předělem byla ona magická dvoustovka, o které jsem psal v oběžníku. Zdálo se to tehdy (srpen) jako zázrak, ale ono to pořád pokračovalo a tak se laťka pomalu zvedala a posouvala. Dvěstěpadesát (to už byla úplná bomba), pak dvěstěsedmdesát (zdvojnásobení původního počtu z března tohoto roku), potom zdánlivě nepřekonatelná třístovka (taky padla) a pak už zbývala jen poslední měřitelná meta – rekord 313 členů někdy z přelomu 80. a 90.let. Nebudu vás napínat – i tento počet členů je již dnes překonaný a naše sekce stoupá k netušeným členským výšinám. Ke dnešnímu dni máme 336 zaregistrovaných (tj. potvrzeně zaplativších) členů a před námi je ještě jeden celý měsíc do konce roku.

Tak jsme společně splnili všechny plány a představy, aspoň co se velikosti naší členské základny týče. Teď už ale není prioritou číslo „1“ další pokračování tímto množstevním, kvantitativním směrem. Přichází období druhé, důležitější a zřejmě řádově náročnější. Pustit se do kvalitativního růstu ve smyslu probuzení těch třech stovek registrovaných sukulentářů k co největší aktivitě ve prospěch naší sekce a našeho koníčka. Začínám rozumět steskům bývalého předsedy Honzy Gratiase, který mnohokráte volal ve svých úvodnících po větší aktivitě členů SPS, projevené aspoň větším počtem příspěvků do ročenky. Dnes je těch možností aktivity více – kromě příspěvků do ročenky i kratší články na web, posílání fotek do společné fotogalerie, aktivní účast na našem sukulentním fóru a další možné akce, se kterými by právě mohli a měli přijít sami naši členové.

Nebojte se, budeme určitě vyzývat a burcovat, cítíme ve ve vás velký potenciál a nenecháme se dotlačit do polohy, kdy pouze a jenom výbor bude odvádět veškerou činnost, jak organizační (to bychom ještě přežili) tak i publikační (to by opravdu nemělo budoucnost). Ale budeme rádi za každý článeček, fotku či nápad, který vzejde z vašich řad ne z povinnosti, ale z čiré radosti a snahy se podělit o něco z vašich zkušeností či zážitků.

Těm, kdo dočetli můj report až sem, děkuji za trpělivost a všem ostatním, kdo pomohli vybudovat člensky nejsilnější Sekci pěstitelů sukulentů v historii, děkuji dvojnásob za dobrou práci a nadšení. Podaří-li se na přelomu roku vydat plánovaný Speciál, přispěji určitě nějakou další analýzou členské základny do oběžníku v jeho příloze.

 

Jirka Maule

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář