Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak jsme na tom 30.12.2012

30. 12. 2012

 

Tak tedy do třetice malý bilanční článek o našem stavu těsně před koncem roku. V krátkosti to lze zhodnotit jako: „průšvih je zažehnán – vyhráno není“. Přehoupli jsme se přes 200 platících členů, nashromáždili jsme potřebné prostředky na vytisknutí letošní ročenky, tu jsme vyzvedli v tiskárně a v těchto dnech je zhruba polovina nákladu již na cestě k vám, členům SPS.

Časově se to nestihlo podle původního plánu tak, aby jste dostali ročenku „pod stromeček“, ale i na to vyzvedávání v mimopražské tiskárně padnul den dovolené a na samotné balení skoro další dva dny. Někdy to prostě nestíhá ani profesionál Ježíšek a dárky k někomu docestují až po vánocích. Podstatnější je, že ročenka v novém designovém kabátu a rozsahu 52 stran snad většinu z vás nezklame.

Konkrétní čísla ohledně aktuálního stavu platících členů jsou následovná – v Česku máme 187 platných členů, ze Slovenska nemám od minula upřesnění, ale doufám, že to také trochu pomalu stoupá, počet neplatičů vůči loňsku klesnul na „pouhých“ 60, z toho je minimálně u poloviny velká naděje jejich znovuzískání. Konečné počty členů SPS za rok 2012 tak můžeme očekávat až tak v únoru. Pokles vůči roku 2011 tam určitě bude, ale snad nebude tak hrozivý, jako rok předtím.

Jestli má Sekci pěstitelů sukulentů něco do budoucna zachránit, je to především aktivita. Ne aktivita jednotlivce nebo výboru, ale větší aktivita a spolupráce celé členské základny. Každý z nás může propagovat, každý může přivést novou sukulentní dušičku nebo pomoci dohledat ve svém okolí jinou ztracenou. Každý může poslat svoji povedenou fotku do fotogalerie na našem webu, napsat článek na stránky nebo do ročenky, případně pomoci zorganizovat malou sukulentní akci ve svém regionu. Stále se domnívám, že existují velké rezervy v propagaci mezi laickou veřejností a začínajícími kytičkáři a sukulentáři, jen hledat a nacházet ty správné cesty.

Dovolte mi závěrem popřát jak naší sekci, tak vlastně nám všem, organizovaným i neorganizovaným sukulentářům, dobrý nastávající rok 2013!

Jirka Maule 30.12.2012

 

adenium.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Adenium 2012

(Petr hoffmann, 31. 12. 2012 17:41)

Díky všem co se na letošní ročence podíleli. Dnes dorazila. A stojí za to.
Petr