Jdi na obsah Jdi na menu
 


RADOSTNÝCH ZPRÁV NENÍ NIKDY DOST…

8. 12. 2018
 
…a proto jsem pro nás milovníky dužnatých rostlin několik posbíral:
 
Helenka Slepičková (pěstitelka sansevierií a fikusů) doporučuje uměleckou publikaci Mony Kuhnové Bushes and Succulents. Fotografie na obálce stotřicetistránkové vázané publikace formátu 29 x 26 cm jakoby říkala: “Vánoce na krku a vy ještě nemáte nakoupené dárečky? Tak touhle knihou potěšíte nejen sukulentáře, ale i všechny estéty!”
Já bych dodal třeba: “Tuhle knihu do Jičína, potěší se Tomáš Bíma.”
 

img_20181205_123703.jpg

 
Jak knihu získat? Jako v dnešní době cokoli. Snadno vygooglíte jak více informací, tak i objednávkové stránky. Ovšem Ježíšek je za dveřmi a už by to pošta nemusela stihnout. Jistější bude zaskočit do Národní galerie v Praze a tam ji zakoupit za 1200 Kč. Takže ušetříte dost za poštovné, protože cena knihy je 40 liber.
 

img_20181205_123636.jpg

 
Tomáš Malíř (pěstitel haworthií) oznamuje, že 5. ročník setkání přátel sukulentů ve Skochovicích se bude konat v sobotu 31. srpna 2019 od 8 hodin ráno. Přednášet bude Roman Štarha o Tanzánii a Boris Puk Vrškový o … inu uvidíme.
Přezůvky s sebou.
 
Emerson (pěstitel euphorbií a všeho možného) podotýká: "Rok 2018 byl ve střední Evropě rokem gibbaeí. Přednášel o nich Černý a Procházka, ten o nich dokonce i vědecky pojednal v Adeniu. No a další, o co méně vědecký, o to obšírnější článek vyšel před pár dny v Cactaceae. Neváhejte prolistovat.” 
 

Ota Melichar, 7. 12. 2018, zoo Praha

 Foto: Helena Slepičková

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář