Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nová rubrika = Kalendář akcí

 
Ti pravidelnější návštěvníci našeho webu si už pravděpodobně všimli, že se pomalu ale jistě mění struktura našeho webu. Po těch pět let, co existují naše stránky na této adrese, jsme byli občas upozorňováni, že by se měly změnit ve smyslu větší srozumitelnosti a přehlednosti. Tito kritici měli pravdu, i když vyhovět vždy a všem opravdu není možné.
Přesto jsme většinu připomínek, argumentů a doporučení uznali a po zvolení nového vedení SPS začali postupně stránky měnit. Nechceme z nich dělat nějakou vysoce specializovanou vnitroklubovou záležitost, naopak bychom se rádi co nejvíce otevřeli veřejnosti, té odborné a hlavně i té laické. Jedna z těch (snad přínosných) novinek je nová rubrika Kalendář akcí. Chceme v ní referovat o všem zajímavém, co se kde organizačně šustne kolem sukulentů, hlavně různé výstavy, přednášky, sympózia, setkání a podobně.
Rubriku má pod patronátem náš webmaster Pepík Skála (sps.skala@seznam.cz). Něco dohledá aktivně sám, pokud však víte o nějaké akci ve vašem okolí, která v našem seznamu schází, dejte mu vědět a on ji rád zveřejní. Tento náš seznam akcí chceme tvořit ve dvou dílech - do prázdnin a po prázdninách, neboť o samotných prázdninách se organizátoři jen zcela vyjímečně k něčemu podobnému uchylují.
 
Jako příklad aktuální pozvánky chci všem sukulentářům připomenout, že již za necelé 2 týdny se ve Dvoře Králové nad Labem pořádá takzvané Otevírání (kaktusové) sezóny. Je to již tradiční a k tomu velmi povedená akce pro všechny kaktusáře i sukulentáře z blízkého i dalekého okolí.
 
dvur-1.jpg
 
Jistým způsobem je to zrcadlová akce chrudimského Zavírání sezóny. Specialitou místního otevírání sezóny je přírodnější uspořádání veliké burzy rostlin, kdy asi polovina prodejních stánků je uvnitř budov a druhá polovina je volně pod stříškami v báječném areálu místního penzionu "Za vodou".
 
dvur-2.jpg
 
Hlavní den Otevírání sezóny je sobota (letos 17.5.2014), ale akce začíná již večer předtím a končívá  až v neděli prohlídkami místních sbírek. V sobotu po rostlinami nabité burze jsou odpoledne organizovány zajímavé přednášky. Celou akci vřele doporučujeme!
 

Pro SPS Jirka Maule