Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pražské bienále

17. 6. 2017
 
Rok se sešel s rokem, a tak byly dva. A to je ten interval, ve kterém se pravidelně setkává Botanická zahrada hlavního města Prahy v Tróji s Petrem Pavelkou a ruku v ruce organizují expozičně-prodejní akci sukulentářskou. Kurátor Eda Chvosta tentokrát zvolil téma Amerika. To je ten kontinent, na který si vždy vzpomeneme, když se kdekoli ve světě prodíráme houštinou opuncií.
 
Zahraničně-domácí zpravodaj SPS má všude dveře otevřené, a tak jsem se v pátek 16. 6. v 16 hodin ocitl na vernisáži nejen s výše jmenovanými, ale i s kurátorkou Evou Smržovou, která si ve svém projevu postěžovala na naše kaktusáře, kteří jezdí do Ameriky, ale kromě kaktusů tam jiné sukulenty téměř nevidí...
...s peruánským konzulem Juliem Antoniem Ramirezem, který velmi zaujal přítomné dámy všeho věku…
...se skochovickým organizátorem Tomášem Malířem, jeho chotí a vnučkou Maruškou, specialistkou na cibuloviny...
...se zástupcem americké ambasády Rayem Castilem, který se doprovodil na kytaru a česky zapěl Chlupatý kaktus a Whisky, to je moje gusto...
...a s náměstkyní primátorky profesorkou Kislingerovou, která výstavu slavnostně zahájila a s nelíčeným nadšením si ji i prohlédla.
 
Eda Chvosta představil novou stálou expozici ve velkém foliovníku nedaleko severního vchodu z Bohnic. Jde o výseky biotopu náhorní plošiny Argentiny, Bolívie a Peru a pouště Atacama.
V prodejní části je jako každý druhý rok pestrá nabídka sukulentů, takže už opravdu není nač čekat.
 

Akce potrvá do 17.července.

Ota Melichar

 

Ředitel BZ v Troji Bohumil Černý, prof. Kislingerová, R. Castilo a J. A. Ramirez si stříhli...

 
 
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář