Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak bylo letos na Zavírání sezóny v Chrudimi

28. 9. 2011

 

Tak mám pro vás několik dobrých ale také i několik špatných zpráv. Určitě ta dobrá je, že se kaktusářům podařilo po třech dnech plných velkého úsilí opět s úspěchem zavřít sezónu, aspoň tu kaktusářskou určitě. My sukulentáři jsme u toho nechyběli a naše Sekce také ne. Další dobrou zprávou je, že se vše povedlo v redakci Adenia i v tiskárně dobře načasovat a mohl se začít kromě letošní ročenky, která už nějakou dobu na světě je, začít rozdávat i nový Speciál z pera Jardy Ullmanna.

Vlastní burza rostlin je pořád obrovská, mimořádná, sortimentně neskutečně pestrá a stále hojně navštěvovaná prodejci i kupujícími. Vidět se se spoustou slavných pěstitelů i dalších přátel, pokochat se novinkami mezi rostlinami i starými dobrými sukulentními klasikami je pro každého z nás jedinečný zážitek, který jinde prostě nazažijete. Poměrně hodně našich členů využilo příležitosti tohoto velkého setkání a v průběhu burzy rostlin si osobně vyzvedli ročenku se speciálem, medailonem i oběžníkem u našeho distributora Michala Rejzka. Jistá nemalá část při tomto přebírání i rovnou platila členský příspěvek na letošní rok. Předala se zásoba tiskovin slovenské místopředsedkyni Janě Michálkové. Získali jsme jednoho nového člena.

Tím jsem asi bohužel vyčerpal zásobu chrudimských dobrých zpráv a přecházím k těm horším až úplně špatným. Nesešel se bohužel výbor SPS, částečně z důvodu nepřítomnosti předsedy, ale hlavně spíše proto, že každá minuta hlavně soboty v Chrudimi je velmi vzácná a každý z nás vlastně pořád někam spěchal. Škoda. Dalším negativem je, že existuje nemalá část členů SPS, kteří se v Chrudimi mihli, ale nenašli si čas na vyzvednutí svých tiskovin, případně i zaplacení příspěvku. Proti tomuto jevu obětavě bojovali distributoři naší Sekce, kteří jako rychlí poslové křižovali jídelnou Transporty a roznášeli tiskoviny ke členům. Každá zbytečně proposílaná a protelefonovaná čí promailovaná koruna totiž bude jednou chybět.

Asi nejhorší zprávou je momentální stav platícího členstva v okamžiku, kdy se má přikročit k hlavnímu rozesílání našich tiskovin. Poplakával jsem nad tímto stavem již před rokem, ale s tím aktuálním mezivýsledkem se to nedá vůbec porovnat! Vím dobře, že zrovna ti, co tento chrudimský report budou číst, jsou právě ti vzorní, co mají vše v pořádku a k nimž obálky s ročenkou a speciálem v nejbližších dnech bez problému odejdou. Ti druzí, co sice v minulých letech také někdy zaplatili členský příspěvek a dostávali ročenku, na to prostě teď nemají čas nebo chuť. A hlavně tato výzva se k nim vůbec nedostane.

Nebudu ten průšvih rozmazávat, jen vám řeknu dvě čísla – ke dnešnímu dni je v ČR (bez Slovenska) 168 platících členů a 138 neplatičů. Možná že i se Slovenskem máme nyní kolem 200 členů. I kdyby to na konci letošního roku bylo třeba 250 členů, bude ta poslední stovka a hlavně jejich 15.000Kč jejich příspěvků chybět. Závěr si asi udělá každý sám.

Pro SPS Jirka Maule.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ČAS náš nepřítel !!!

(Martin K., 8. 5. 2012 19:56)

Je to nejlepší záliba jakou znám, ale uvažuji sám že s tím šlehnu (tohle není omluva neplatičů). Prostě jako pracující člověk absolutně nestíhám skákat okolo rostlin. Letos sem utrpěl těžké spáleniny 1/3 sbírky, do háje tak půjdou rostliny 10let sháněné a dalších 10 pěstované... není na nic čas. Nechápu jak to lidi děláte, ale tohleto je koníček fakt pro důchodce má -li to k něčemu vypadat. Budoucnost bohužel vidím dočista černě...nejenže nebude na koníčky, ale ani na jídlo brzy...

Pojďte to probrat!

(Jirka M., 7. 10. 2011 8:53)

Je už naprosto zřejmé, že letošek je pro SPS kromě roku kulatého výročí také rok zvratu. Jestli má existovat dál, bude se muset mnohé změnit. Také je možné, že něco děláme špatně. Prostě pojďme se o tom pobavit, nejlépe na diskusním fóru, kde se objevila nová rubrika, k tomu vytvořená. Třeba to tam "zabouří" a zjistíme jak dál.

Do Prčic!

(Vlastík Růžička, 29. 9. 2011 9:04)

Chrudimská burza byla – jako ostatně vždycky – euforickým zážitkem. Tolik lidí, kteří mají takovou smysluplnou zálibu, pohromadě. Tolik úžasných rostlin pohromadě. Jirkova zpráva je ovšem ranou do vazu. Pro Boha! Vždyť jen ty brožury, které nám ti největší šílenci z nás ve svém volném čase připravují, mají ohromnou odbornou i grafickou úroveň. Slovy Jiřího Suchého: „Vždyť je to krása, do Prčic už jednou!“ A bez peněz to holt nejde. Jestli chci, aby se mé zálibě, ze které čerpám životní energii, dařilo, tak prostě bez váhání zaplatím. Ať vám to roste!