Jdi na obsah Jdi na menu
 


SKOCHOVICE DO SEDMICE?

8. 2. 2021

 
Vážené přítelkyně a přátelé sukulentů, nikdo se na to neptá. Všichni už víme, že ptát se, jestli se nějaká akce bude konat, má smysl nejdříve tak 24 hodin před jejím začátkem. Botanická zahrada kamarádky Evy Smržové srdnatě rozvěsila plakáty akcí na celý letošní rok, a tak si každé ráno při čekání na autobus do zaměstnání můžu přečíst, co se právě nekoná. Například 10. 6. - 6. 7. by tam měla proběhnout, v liché roky pravidelná, prodejní výstava sukulentů. S jejím spoluorganizátorem Petrem Pavelkou jsme šedesátiprocentní optimisté.
karel-capek-a-kaktusyihi81a-8ep-.jpgNu a Skochovice? Vloni jsme měli s jejich termínem velkou kliku. Tomáš Malíř hlásí, že na sobotu 28. srpna 2021 má již zamluvený hasičský sál a strouhání rohlíků (při čekání na výjezd) se chýlí ke konci, takže kuřecí řízky o5 budou. Jiné je to s přednáškami. Ty jsem míval zajištěné 11 – 12 měsíců předem. Letos to mazácky nechám na poslední chvíli. Takže pokud se těšíte na dokončení povídání Rikuse van Veldhuisena o medúzovitých euphorbiích – jen krčím rameny.
A komu by mohl být sedmý ročník věnován? Velmi slavným lidem! A tím myslím těm opravdu světově proslulým. Mistr světa formule 1 z let 1972 a 1974 je členem našeho organizačního týmu. Navíc letos oslaví pětasedmdesátku. Čili jasná volba. (zde)
O půl roku mladší kytarový virtuóz, člen Queen Bryan May – o tom, že je také přítelem sukulentů jsem se dozvěděl náhodou z knihy Aloe Arábie (zde).
A do třetice Karel Čapek (1890 – 1938), který dal v roce 1920 světu roboty. Že byl kaktusářem okénkářem je všeobecně známo. Kdo si v prosinci (či později) pořídil knihu Terezy Petřek Todorové (dcery Petra Todorova, známého lídra příbramských kaktusášů) Karel Čapek a kaktusy, dozvěděl se, že pěstoval i jiné sukulenty.

 
To je zatím vše. Taková pozvánka – nepozvánka. Zdraví vás Ota Melichar od stolku se vstupenkami a Tomáš Malíř od stánku s respirárory ...
 
 
 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Co Maryša neznala

(Eva Smržová, 9. 2. 2021 11:50)

Tak tohle je téma letošní výstavy sukulentů. Jsem 80% optimista a tak se přijďte poučit, o tom, co mohla Maryša použít místo otrušíku.
Stálé zdraví

Eva

Re: Co Maryša neznala

(Emerson, 9. 2. 2021 11:58)

Evo, říkal mi Jaarsveld, že tu svěží barvu vlasů máš od té doby, co si vaříš polévku z Kaprobrutus edulis. Pozdravuj tu kolegyni Maryšu.