Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sukulentářem snadno a rychle - kurz pátý: Jak se chovati na schůzi

2. 8. 2009

Na schůze musíš chodit proto, aby se o tobě vědělo, aby ses měl kde předvést. Je to důležité a musíš se na každou schůzi dobře připravit. Spočívá to v tom, že vyjdeš o hodinku dřív a stavíš se na dvě-tři piva. Vzbudíš tím sympatickou představu, že jsi šel vlastně do hospody a byl jsi kamarády přemluven ke schůzovaní. Doma to ovšem vysvětlíš naopak. Nikdo si nesmí pomyslet, že jsi na těch schůzích nějak závislý a že se tam dáš poučovat nebo dokonce nějak řídit. Proto je dobré přijít až po zahájení a poprvé říhnout už ve dveřích, aby si tě všichni všimli a pochopili, co a jak. Nemáš-li potíže s prostatou, usedni blízko k předsedovi, v opačném případě ho jen hlasitě pozdrav a zůstaň u dveří. Zvolna se odstroj a pohodlně se usaď, aby na tebe všichni viděli. K programu schůze můžeš zaujmout čtyři základní polohy:
1. Položíš ruce na stůl, dáš si na ně hlavu a hezky si schrupneš.
2. Začneš si prohlížet časopis, prolistuješ noviny a dorazíš ten preclík z hospody.
3. Polohlasem promlouváš se svými sousedy. Pokud neragují, nebo dokonce naznačují »psst«, tak hlasitě zívni a řekni »ten zase kecá« a věnuj se poloze 1 nebo 2.
4. Aktivně se zúčastníš jednání. Pak jim všem jasně řekni, co si myslíš a neber si žádné servítky. Ke všemu zaujímej rázné a hlasité stanovisko, ale zásadně odmítej jakékoliv funkce. Do ožehavé diskuse nezasahuj nikdy na jejím počátku. Počkej si až na konec, když už se všechno uklidňuje. Pak jim to nandej a začne se hezky znova. A ve tyé režii. Všichni si tě všimnou. Vydobytou pozici využij k založení nějaké komise, sekce, ale nejlepší je založit novou místní organizaci. Určitě si najdeš aspoň jednoho místopředsedu.
Po schůzi vrť nevěřícně hlavou a pronášej věty na téma: »Takovýhle schůze mně můžou bejt ukradený.« Do hospody se ovšem musíš vrátit sám. Tam si to znovu všechno promyslíš.

H+R

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář