Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výzva k placení příspěvků a pár aktualit k tomu

14. 2. 2015
 
Blíží se pomalu datum, kdy by všichni vzorní členové našeho sukulentářského sdružení měli mít (podle našich stanov) zaplacen svůj členský příspěvek. Připomínám proto všem ještě pro letošek nezaplativším, že členský příspěvek SPS pro rok 2015 zůstává ve výši 150  Kč. Stejně tak se nemění ani číslo účtu SPS – 67230329/0800. Platit lze různě – nejčastěji převodem z účtu na účet, pak nezapomeňte na variabilní symbol = vaše členské číslo. Dále lze platit na poštách složenkou, kterou se posílají peníze na uvedený účet, i zde nezapomeňte na svůj variabilní symbol, adresu SPS uvádějte Radmila Matulová, Na Plzeňce 2, 301 00 PLZEŇ-Lhota. V neposlední řadě lze platit i hotově někomu z členů výboru SPS.
Využiju této příležitosti a poinformuji SPS o aktuálním stavu členské základny. Vůči roku 2013 došlo v roce 2014 k dalšímu nárůstu naší členské základny. Na Slovensku máme nyní 50 platících členů a v českých zemích jsme se vyhoupli na krásných 235, celkově tedy SPS k 31. 12. 2014 285 platných členů.Odliv členů již není nijak výrazný, opět zafungovalo znovuobnovení několika bývalých a ztracených členů. Za loňský rok přibylo SPS 5 nových členů.
K letošním aktualitám určitě patří rostoucí zájem o členství v SPS, za měsíc a půl již eviduji 6 nových přihlášek. Svůj podíl na tom určitě má nově uspořádaný, zpřehledněný a oživený spolkový web, stále se rozšiřující fotogalerie sukulentů z našich sbírek a celkem fungující stránky na Facebooku. Škoda jen, že se neujalo naše diskusní fórum, které v posledním čase zcela živoří, ale zřejmě vůle k diskusi mezi sukulentáři momentálně prostě není.
Poslední informací nechť je aktuální stav platičů pro rok 2015. Vzhledem k datu – 14. 2. 2015 je docela potěšující – máme již 81 platících členů! Doufám, že po této výzvě toto číslo dále poroste, stejně jako počet nových zájemců o členství v našem spolku. Pro váhající jenom uvádím - pro letošní rok máme kromě zajímavými články nabité ročenky rozpracován další sukulentní speciál. Probíhá úspěšná Akce semen (rozesílání je již na spadnutí), připravuje se Akce rostlin a plánují se další aktivity.

 

Pro SPS Jirka Maule