Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stav členské základny SPS k 15. 5. 2014

19. 5. 2014
 
 
Je vhodné čas od času poinformovat naše členstvo, kolik že nás to aktuálně je, jak stoupáme, klesáme a někdy i platíme. Pokusím se o rychlou rekapitulaci.
Rok 2012 jsme uzavřeli po rekordním poklesu na 240 členech, loňský rok vyskočil díky podzimní rozsáhlé dohledávací akci na 270 členů, tj. 30 členů nárůst. Od ledna 2014 doteď máme 3 nové členy. Je velkým úkolem pro každého z nás pokoušet se podpořit náš spolek novými dušemi. Propagovat i získávat zájemce o organizované sukulentaření se dá kdekoliv, i když ideální příležitostí jsou právě probíhající výstavy sukulentů.
Malá zajímavost ke členské základně – pohled na zastoupení žen a dívek v našich řadách: historicky vždy v naší sekci byly pěstitelky sukulentů zastoupeny. V posledních letech jejich počet zajímavě roste a momentálně jich je v česko-moravsko-slezské části 33 (stříbrných křepelek) ze 230 členů, což činí celých 14 %. Jistým potvrzením úspěšné feminizace českého sukulentaření je poslední volba předsedkyně SPS, jíž se koncem března 2014 stala Radka Matulová.
Poslední informací nechť je stav platících členů pro rok 2014. Podle výpisu k 15. 5. 2014 máme 90 (bezupomínkově) platících členů, což není ani málo ani moc, ale každopádně je to víc než v minulých letech. Kéž by tento trend pokračoval i v dalších týdnech a měsících… Myslím si, že letošní ročenka i speciál, na kterých redakce Adenia v těchto dnech již usilovně pracuje, budou stát za to a snad žádného člena nezklamou!
Jirka Maule