Jdi na obsah Jdi na menu
 


SPS na Zavírání sezóny 2013

1. 10. 2013

 

schuze-chrudim-1_560.jpg

 

Dobrá věc se podařila. Nejen termínově ale hlavně obsahově, vzhledově a organizačně. Povedlo se přes prázdniny seskládat pestrou ročenku z osmi zajímavých článků a k tomu přiložit do jedněch desek i slušně rozsáhlý monotematický speciál. Opět o významný krok kupředu k větší pohlednosti pokročila designová stránka naší tiskoviny. S tímto výsledkem tedy nová redakce Adenia předstoupila před členy SPS právě v Chrudimi, při letošním Zavírání sezóny.

Na reakce členů na vlastní ročenku i speciál si budeme asi muset chvíli počkat, ale po stránce distribuce šlo o jednoznačný úspěch. 65 členů SPS si převzalo svůj výtisk a 40 dalších putuje na Slovensko k potvrzeným členům-odběratelům. Dalších 90 obálek s ročenkami odejde v tomto týdnu ke včas zaplativším členům a malá část bude předaná osobně na nejbližších schůzích spolků. Tímto počinem se dostaneme do těsné blízkosti naší důležité hranici přežití - počtu 200 členů. Letos je ale opět jisté, že ji dostatečně překročíme.

V Chrudimi se ale podařila i další důležitá věc v životě SPS. Po několika komplikovanějších letech se opět sešel téměř celý výbor SPS a splnil tak podle stanov i podmínky Valné hromady SPS. Bylo tak možné projednat všechny závažné záležitosti spojené s dalším chodem naší sekce. Došlo k určitým změnám ve výboru SPS, vše je zaznamenáno v přiloženém Zápisu.

Z krátkodobého pohledu je nutné dokončit co nejúspěšněji distribuci letošní ročenky, oslovit a vyzvat opět dosud neplatící část členstva. Z dlouhodobějších cílů to bude dokončit stabilizaci členské základny s dostatečnou rezervou nad hranicí 200 členů a doplnit výbor SPS do plného a akceschopného stavu.

 

Pro SPS:  Jirka Maule

Foto: Radka Matulová

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Tajná komnata pro sukulentáře.

(Dr J, 16. 11. 2013 12:54)

Zakázané město - nejpřísněji tajné - neotvírejte !!!!!!

Dr Josífko

Server sukulentů je patrně nejutajovanější stránka v Evropě. Autor by měl poradit tajné službě USA, jak chránit stránky před vstupem.
Napsal jsem pro vás řadu článků. V osobních stránkách se však neobjevily. Jak to ?
Tak jsem chtěl odpovědět na řadu dopisů. Psát pro server je zřejmě zakázáno. Celou dobu se mi jakž takž stránky otvíraly. Najednou odmítly. Tak jsem napsal o řešení a dostal jsem nové heslo. Fantastické !!!
8 znaků, písmena i
číslice :182RV72KEUK. To nemá ani můj interbanking u dvou bank. Jste lépe chráněni než bankovní konta, aby vás nikdo neobtěžoval. Dal jsem nové heslo a nic. Když jsem to napsal , dostal jsem 15.11. nové heslo, snad se to otevře. Koresponduji s pěstiteli na celém světě / viz můj facebook / a jsem členem 5 zahraničních pěstitelských organizací.Ale žádná se nedovede / s výjimkou kanadské / chránit před členy jako vaše.Ještě vkládám další váš kod.
S pozdravem Dr J


Ta Valná hromada...

(Jirka Kytička, 6. 10. 2013 21:30)

... to je ta "opalovačka" viz foto?

Re: Ta Valná hromada...

(josska, 6. 10. 2013 23:21)

Ač se to nezdá, je to tak :)

Re: Re: Ta Valná hromada...

(Jirka, 7. 10. 2013 20:59)

Ba-ba. Slunce bylo i to sálavé teplíčko. Však jsem taky byl celý orosený. Mohly za to nejen kolektivní výborové záležitosti ale i moje bosweliové patálie. Vše naštěstí s dobrým koncem.
Ale to "fotbalové" foto není blbý nápad i když není můj...

Re: Ta Valná hromada...

(Otík, 7. 10. 2013 14:07)

Musím se nebohých funkcionářů zastat!
To není opalovačka, ale seriozní zasedání výboru. Zatímco my řadoví členové jsme se u Pavlíčků cpali krkovicí, oni rokovali. A jejich práce je vidět. Ročenka se vydařila, obzvlášť titulní strana je skvostná! Umějí vybrat fotku, panečku. Jen mě mrzí, že tady ta fotka je odbytá. Když se výbor jednou sejde v takovém počtu, měli by být vidět všichni přítomní, zepředu, ve dvou řadách jako sportovci. A k tomu jmenná popiska. Na tyhle stránky by to patřilo! A kdyby každý držel svůj oblíbený sukulent, snad si na 21.století nevymýšlím moc. Tak na jaře v Libni, ju?

Chrudim nepřekvapila

(Otík, 7. 10. 2013 14:28)

Tak jsme tentokrát odjížděli do Chrudimi natěšeni na 2 sukulentářské přednášky. Ale byl jsem opatrný. Před pár lety jsem se těšil na Afriku pana Vlka. Byla zařazena samozřejmě jako poslední. Bohužel pořadatelé nebyli připraveni a nedokázali otevřít fotosoubor jednoho s předřečníků, vzniklo prodlení a Vlk byl odložen o rok. Letos začalo vše nadějně, východoafrické sokulenty Romana Štarhy byly ok. Ale když jsem se stále nemohl dočkat nových pachypodií (opět od pana Vlka)a dotazoval jsem se pořadatelů, překvapeně na mě zírali. Až po chvíli si jeden vzpomněl: "No jo, vlasně - pachypodia - to jsme měli na internetu. Já už se lek, že nám něco důležitýho vypadlo. Ale místo Vlka byla ta přednáška Jardy Šnycra s názvem Já se na to vyseru". Tak jsem poděkoval a šel na nádraží...