Jdi na obsah Jdi na menu
 


Malé hlášení o stavu členské základny SPS

31. 3. 2013

 

Od posledního článku na toto téma uplynuly zhruba 3 měsíce a je nejvyšší čas rok 2012 z hlediska naší základny uzavřít. Současný stav platících členů SPS za loňský rok je následující: 211 členů v České republice a 25 členů ve Slovenské republice, k tomu 1 zahraniční člen. Celkem tedy 237 platných členů, meziroční úbytek je 66 členů = 22%. Je zde sice určitá naděje mírného navýšení o několik členů, se kterými se nemůžeme spojit, ale velká čísla už to nebudou. Malým pozitivem je, že se občas přihlásí nový člen, dokonce 2 bývalí členové obnovili po letech svoje členství , ale příliv nových duší v žádném případě nedorovnává odliv členské základny.

Je už naprosto nesporné, že SPS jako zájmové sdružení stojí před dalším velmi složitým obdobím. Jedna věc se opět potvrdila – zdravé jádro SPS existuje a umí spolek v krizi podržet, otázka je, jak je velké a bude-li to v budoucnu stačit.

Na závěr ještě jedna informace. Ke konci března by podle stanov měla mít většina členů zaplacen svůj členský příspěvek. Nemám sice od pokladníka aktuální výpis za celý březen 2013, ale vypadá to na 70 platících členů (bez Slovenska, kde nejsou informace).

Jirka Maule

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář