Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak jsme na tom 2. 12. 2012

2. 12. 2012

 

Uběhly dva týdny od minulého informačně-organizačního článku, otázka „Jak jsme na tom?“ však zůstává. Příprava ročenky pokračuje, trochu složitě ladíme osmý článek, ale harmonogram přípravy k tisku stále stíháme. Dokonce se začíná rýsovat velice slušný rozsah 52 stran ročenky, který by měl dostatečně uspokojit členskou základnu. Možná, že se trochu ptáte „ a kde je letošní speciál?“. I na tuto otázku je potřebné poctivě odpovědět „letos prostě bohužel nevyjde“. Nikdo ho neměl sílu napsat (připomínáme, že se nikterak nehonoruje) a už vůbec by na něj letos nebyly finance.

Po usilovné mailové smršti na část opozdilých platičů přišla podobná (i když přece jen slabší) smršť plateb. Upřímně jsem nad výší některých příspěvků dojatý, přichází jak od kamarádů, tak i zcela neznámých členů z různých konců republiky. Takovéto dobré skutky by ale neměly zůstat bez odměny, proto jsem zkusili zapřemýšlet a jeden nápad je tu. Těm členům, kteří zdvoj- i ztroj-násobili svůj roční příspěvek, pošleme 1 či 2 letošní ročenky navíc. Může se to hodit z několika důvodů – malý vánoční dárek pro někoho třetího, případná inspirace dotyčného obdarovaného ke vstupu do SPS a nám to pomůže smysluplně navýšit náklad ročenky. A také je to něco hmatatelného jako poděkování sekce jejím velkorysým sponzorům. Neboť vězte – každý rok významně pomohli našemu rozpočtu, letos jej ale přímo zachraňují!

Jak jsme tedy na tom po stránce členů, platičů a neplatičů? Členský příspěvek po výzvě zaplatilo kolem 55 členů, několik oslovených svoje členství ukončilo, pár mailů je z různých důvodů bez odpovědi, dalších pár přislíbených plateb je na cestě. Něco malinko se pohnulo i na Slovensku. Ke dnešnímu dni má v SPS zaplaceno 155 členů z ČR a 13 ze Slovenska . O slovenské členy statečně bojuje Jana Michálková, ti čeští zbyli na mě. Vůči loňsku zbývá „jen“ 96 neplatičů, pokud se zahrnou i ti, kteří se odmlčeli v minulých dvou letech, je jich celkově 171! Na většinu z nich nemáme jiné spojení, než poštovní adresu. V minulých letech jsme si například vypomohli rozesláním upomínacích dopisů, letos na to nemáme ani prostředky, ani čas.

Finančně se situace také významně pozitivně změnila. Na tiskárnu a distribuční náklady sice stále ještě nemáme, ale díky snad úspěšnému tlaku na holandské hotely by mělo dojít (konečně) ke vrácení části zálohy na ubytování z jarního zájezdu SPS.

Moje výzva o aktualizaci mailových a případně i poštovních adres měla jediný (ano opravdu jenom jediný) ohlas. Vím tedy, že tyto výzvy psané sem na stránky, se míjí jakýmkoliv účinkem. Musíme na to jinak.

Připomínám číslo účtu SPS: 67230329/0800

Pro plátce složenkou adresu pokladníka SPS:

Jaroslav Ullmann

Biskupcova 1792/17
Praha 3 - Žižkov
130 00

Spojení na mě : sps.maule@seznam.cz

Jirka Maule 2.12.2012

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář