Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak jsme na tom 19.11.2012

18. 11. 2012

 

Jak jsme na tom 19.11.2012

 

Jak je zřejmé ze 4 zveřejněných ukázek z plánovaných 10 článků naší letošní ročenky, práce na jejím obsahovém naplnění i grafickém ztvárnění postupně pokračují a směřují někam do druhé poloviny prosince, kdy by ročenka mohla i měla vyjít. Potud tedy všechno v pořádku.

Kromě této malé bitvy, kde už začínáme v redakci Adenia opravdu vidět na konec, ale souběžně probíhá i druhá skrytá a možná že i důležitější bitva. O členskou pokladnu, o každého člena a jeho příspěvek. Každý asi chápe, že bez příslušné částky na účtu SPS nemůžeme jít do tiskárny a objednávat vytištění ročenky. Snažíme se šetřit, kde se dá (letos na tiskárně i grafikovi), přesto potřebná částka meziročně stále roste. Proto vám, členům SPS chci napsat, jak jsme na tom a co s tím zkoušíme udělat.

Loňský rok jsme uzavřeli na počtu 303 členů SPS, z toho 241 členů z ČR, 60 ze Slovenska a 2 zahraniční. Meziročně to byl pokles o 50 členů! Bohužel je to trend všech spolků. Ke dnešnímu dni (je polovina listopadu) má v SPS zaplaceno 99 členů z ČR a 11 ze Slovenska. Závěr z těchto čísel si uděláte asi sami. Jsou pouze dvě cesty – vzdát to nebo bojovat, rozhodli jsme se pro tu druhou.

Tato slova nemíří k těm vzorným a včasným platičům, kteří zároveň i občas navštěvují tento spolkový web a čtou si zde výzvy i další informace, ale k těm, ke kterým je cesta informací a výzev složitější. V těchto dnech jsme začali rozesílat sérii mailů na členy (na které máme mailové adresy) a dotazujeme se jich, jestli chtějí pokračovat ve členství a tudíž jestli zaplatí. Zatím je odezva dobrá a členové se rozplatili. Co je naprosto úžasný trend – čím méně je členů, tím větší je ochota SPS sponzorovat. Prostě zdravé jádro SPS je opravdu zdravé!

Prosíme tedy všechny, kdo v následujících dnech dostanou mail ohledně členství a placení, aby na něj neprodleně odpověděli. I ti, kdo chtějí členství ukončit, by to měli napsat. Každý člen je důležitý, každý příspěvek klíčový. Kdo si není jistý, jestli pro letošek zaplatil, ať raději nic neposílá, ale ať mi napíše. Taktéž při nejistotě, jaké máte svoje členské číslo - pište. Každý rok máme několik problematických zásilek – členové se přestěhují a nedají to vědět. Také tato informace je potřebná. Také na řadu členů nemáme jejich mailové adresy. Do budoucna bude naprosto nezbytné se se všemi členy SPS mailově propojit, proto prosím v podstatě všechny, na které ji pravděpodobně nemám, aby mi zaslali svoji mailovou adresu! Děkuji.

TAKŽE I KDYŽ NA TOM DNES JSME DOCELA ŠPATNĚ, O TOM, JAK NA TOM BUDEME ZÍTRA, ROZHODNEME ZASE JENOM MY – JEDNOTLIVÍ ČLENOVÉ SEKCE PĚSTITELŮ SUKULENTŮ.

Jinak připomínám číslo účtu SPS: 67230329/0800

Pro plátce složenkou adresu pokladníka SPS:

Jaroslav Ullmann

Biskupcova 1792/17
Praha 3 - Žižkov
130 00

Evidence členů SPS : sps.maule@seznam.cz

Jirka Maule 19.11.2012

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář